Narzędzie do generowania obrazów

Toczą się tu obywatelskie dysputy o filozofii, sztuce i inne takie takie.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Big Paws
Mam wrażenie, że zabieram się do pisania na forum od złej strony, ale nie mogę się powstrzymać, żeby nie podzielić się z Wami narzędziem, które myślę urozmaiciłoby i upiększyło Wasze historie i sesje.
Zapewne część z was słyszała o midjourney. Bez wchodzenia w szczegoły - piszesz hasło lub zlepek haseł, podajesz (opcjonalnie) parametry i czekasz na efekt pracy bota, który wygeneruje dla ciebie obraz.

Na zachętę kilka "moich" dzieł:

Mój obecny avatar:
Obrazek

Próba stworzenia IRL wersji postaci z bajeczki:
Obrazek
Obrazek

Postacie bądź krajobrazy z horror uniwersum jakie tworzę od kilku lat:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Losowa inna rzecz ;)
Obrazek

Haczyk? Konieczność posiadania konta na discordzie i dołączenie do ich serwera. Za darmo można wygenerować około 25 obrazków, z kontem płatnym 10 dolarów miesięcznie jakieś kilkaset a za 30 dolarów nieograniczoną ilość. Zawsze możecie zakładać nowe konta.

https://www.midjourney.com/

Jak kogoś zainteresowałem i chce się dowiedzieć więcej czy potrzebuje pomocy - służę :)

Awatar użytkownika
Karv
Mnie te sztuczne inteligencje tworzące obrazy całkowicie przerastają. To, co pokazałeś, jest znakomite. U mnie zawsze wychodził kompletny śmietnik - choć korzystałem chyba z innych generatorów.

Jak obfity opis tam zamieszczasz? Czy użycie obrazów referencyjnych znacząco wpływa na jakość tego, co wypluwa bot? Jaki procent wygenerowanych obrazów uważasz u siebie za satysfakcjonujący?

Awatar użytkownika
Big Paws
Z długością opisów eksperymentowałem i ciężko odpowiedzieć jednoznacznie czy im dłuższy opis to lepszy. Jak zwykle - to zależy.
Na przykładzie latającego oka - dałem taki opis: "flying monster eye over rural town sunset pollen silent hill"
Jak widzisz praktycznie zrobił dokładnie to co chciałem, ba, zrobił to bardzo podobne do mojej wczęsniejszej wersji oka, która już nie miała na sobie pyłku do roznoszenia, więc mam teraz jakby dwie wersje tego samego "potwora".
Czemu "silent hill" na końcu? Może przypadek, ale mam wrażenie, że to działało lepiej niż pisanie "horror" by dodać lekkiej niepokojącej atmosfery do wygenerowanego zdjęcia. Horror to AI traktuje zbyt dosłownie i potrafi przez to stworzyć sztampowe kreatury.

Jeśli chodzi o obrazy referencyjne to osobiście mi nie wychodziło ich użycie, wpływ widziałem minimalny, najwyżej kolorystyki, ale widziałem ludzi, którzy mieli niesamowite efekty.

Może w tym miejscu warto nadmienić, że na discordzie jest tam kanał FAQ z dużą ilością wiadomości których po prostu z lenistwa nie przeczytałem. Jakbym się wczytał pewnie bym rozgryzł jak podejść do takich obrazków :)

No i w końcu, jaki procent obrazków... Znowu - zależy. Jeśli potrafisz przyznać się do porażki, że dane hasło raczej nie ma szans wypluć to czego chcesz i reagujesz zmieniając troche hasła to zakładając, że bot na 1 zapytanie tworzy 4 propozycje, zazwyczaj z pierwszych 16 zazwyczaj coś uda mi się dobrać z których potem wygeneruję obraz w lepszej jakości (i nie zawsze daje to dobry efekt, wtedy klikam guzik, żeby AI tworzyło wariacje tego obrazka i z nich znowu wybieram ktoremu dodać detale).
W ten sposób na 10 zapytań zawsze coś sobie wybrałem co mi odpowiadało.

Poglądowo:
Tak wyglądał progres tworzenia oka
Obrazek
Obrazek

Pozytywny skutek uboczny tego wszystkiego? Czasami AI wypluje coś co jest mocno inspirujące i pomaga ci rozbudować świat. Na przykład to jest kompletnie nie o czym myślałem, ale wygląda jak to stworzenie na skraju śmierci, które próbuje się jeszcze regenerować. Na pewno sprobuję jeszcze coś z nim zrobić :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Karv
O matko, zajebiste! I masz absolutną rację, inspirujące.

A zarazem nieco przerażające, że nawet w dziedzinach tak, zdawałoby się, bezpiecznych dla ludzi, niezagrożonych wygryzieniem przez AI, jak sztuka, nie jest już bezpiecznie. Bo okazuje się, że skrypty są w stanie z łatwością wypluć coś, co wywiera emocje i chwyta za serducho.

Awatar użytkownika
Jon
Szczęka opada. Super to wygląda! No sztos.

Muszę sam spróbować. Można tam feedować swoimi grafikami, żeby były składową efektu?

Awatar użytkownika
Big Paws
Tak, można dać link do zdjęcia, ale jeśli będzie Wam zależało na efekcie musicie sobie poczytać FAQ na kanale jak poprawnie nadać wagę zdjęciu. Ja miałem mieszane efekty, ale też nie drążyłem bo aż tak mi nie zależało :)

W przygotowaniu jest też nowa wersja apki której beta się niedawno skończyła gdzie trudniej jest otrzymać abstrakcyjne rzeczy które ja Wam tu pokazałem ale w zamian ludzkie postacie i twarze wychodzą o wiele lepiej. Kiedy powróci nie wiem, ale warto być czujnym :)

Awatar użytkownika
Fristron
Świetna sprawa. Pobawiłem się tym trochę, nie mam aż tak dobrych efektów jak Big Paws, ale podobają mi się. A że Valoo maluje w Szczurach obrazy które potem stają się sytuacjami w sesji, zamierzam z tego skorzystać. :D

Awatar użytkownika
Denadareth
Jak to się stało, że nikt nie zadał najważniejszego pytania:
Big Paws pisze:
25 sie 2022, 23:24
Postacie bądź krajobrazy z horror uniwersum jakie tworzę od kilku lat:
Powiedz nam więcej o tym uniwersum!
Veni, rescripsi, discessi

Awatar użytkownika
Big Paws
Haha, moje umiejętności przedstawienia czegoś w skrócie są tak żałosne, że nawet leku na raka bym sprzedać nie potrafił, ale spróbujmy.

Miejsce akcji: lata 90-te alternatywna Europa środkowo-wschodna (dla uproszczenia przyjmijmy nawet, że Polska, ale nie chciałem mieć na sobie bagażu prawdziwej historii i mieć większą swobodę)

Co się stało: Pod koniec jesieni zaobserwowano nadzwyczajne ilości deszczu meteorytów na całym świecie. Kilka z nich uderzyło w Ziemię ale nie spowodowały większych strat. Na wiosnę odkryto nowy rodzaj rośliny kwitnącej na pomarańczowo. Po kilku miesiącach na niebie zaobserwowano duże ilości stworzeń przypominających ogromne oko które przelatując zostawiały w powietrzu chmury pomarańczowego pyłu. Oprócz tego nie stwarzały żadnego zagrożenia poza wzbudzaniem ogromnego niepokoju swoją obecnością. Od tej pory od rana do zmierzchu panowały na zewnątrz kolory zachodzącego słońca.

Mija następny rok i ludzie zaczynają znikać. Gospodarki powoli upadają bo brakuje ludzi do pracy - jedni zniknęli drudzy krzycząc o końcu świata porzucili robotę. Ten rok był rokiem wielkiej paniki i przemocy, gdzie ludzie bojąc się o swoją przyszłość zaczęli masowo gromadzić zapasy.

Po następnej zimie świat jednak okazał się uspokoić. Populacja zmalała do około 20% i potworzyły się małe społeczności współpracujące ze sobą. Prawdopodobnie wpływ miały na to dziwne kwiatowe narośle które zaczęły rosnąć na głowach ludzi. Przemoc zaczęła wydawać się wyczerpująca i marnująca dużą ilość energii którą można spożytkować w inny sposób.

Nie znaczyło to jednak, że życia stało się sielanką. Po ulicach zaczęły się szwędać dziwne humanoidalne potwory obrośnięte przeróżnymi kwiatami, głównie barwy pomarańczowej. Nie były zbyt agresywne, ale nie tolerowały obecności ludzi z bliska. Kończyło się albo atakiem albo zwymiotowaniem w kierunku istoty ludzkiej, która po czymś takim również miała szansę przemienić się w chodzacy ogród.

Również narośl na głowach była obusieczną bronią. Z jednej strony pozwalała długo pozostawać bez snu i przyspieszała gojenie ran, jednak nieustannie kusiła żywiciela by ten ją zjadał zamiast normalnego jedzenia. Poprzez dostęp do mózgu nieustannie wydawała się tworzyć iluzję, że pachnie ulubionym jedzeniem żywiciela. Spożywanie w małych ilościach co jakiś czas nie powodowało dużych skutków ubocznych, uleganie pokusie ciągle w końcu powodowało utracenie świadomości i kontroli nad swoim ciałem. Człowiek stawał się następnym roznosicielem wymiotującym na inne żywe istoty czy budynki.

Największym zagrożeniem jednak byli ludzie którzy weszli w pewien rodzaj symbiozy z rośliną bądź zmutowali. Ci drudzy w zależności od swoich cech charakteru i doświadczeń życiowych stawali się mniej lub bardziej groźnymi potworami. Ci pierwsi okazali się dużo potężniejsi poprzez mniej lub bardziej świadomy wpływ na ich otoczenie. Większa część stawała się związana z jakimś miejscem powodując, że nie nadawało się już do "odwiedzenia", mniejszcza część cechowała się ludzką inteligencją i nie ograniczała się do jakiejś lokacji a wykorzystując swoją siłę bądź nowo nabyte umiejętności terroryzowała tych, którzy starali się żyć normalnie bądź walczyła z podobnymi sobie o terytorium.

Zatem wersja TL:DR:
Scenariusz "post-apo", problemy z pożywieniem, niewyjaśnione przyczyny stanu rzeczy, walka z pokusą by nie stać się kwiatowym zombie bądź gorzej, unikanie potężniejszych istot i w sumie najważniejsze "dlaczego niektórzy zniknęli a ja nie". Spoiler - zostali ludzie po prostu źli, mający coś na sumieniu bądź żałujący czegoś w swoim życiu. Innymi słowy, jeśli do tej pory przeżywasz, że nie powiedziałeś jej w liceum że ją kochasz bądź jesteś masowym mordercą - witamy w piekle na ziemi.

Skrót brzmi jednak jakby tam ciągle była walka o przetrwanie i nieustanne pojedynki z potworami, w rzeczywistości poprzez "kwiatki" i kolory zachodzącego słońca chodzi też o pokazanie, że horror też może wyglądać ładnie a nie musi być wypełniony potworami z wylewającymi się jelitami (chociaż jedna lokalizacja również i klasyczne obrzydliwości zawiera).

Uniwersum tworzone głównie pod grę komputerową którą chcę w przyszłości zrobić (ale eurojackpota jeszcze nie wygrałem) zatem dopóki się nie dorobię uniwersum powstaje tylko w głowie, w notatkach bądź miałem w planach napisać jakieś krótkie opowiadania z perspektywy różnych osób jako "teaser". I tak to będzie wyglądać, może do śmierci a może do momentu gdzie będzie okazja zrealizować marzenie.

Awatar użytkownika
Karv
Brzmi pięknie! I wyjaśnia niektóre grafiki :) trzymam kciuki za rozwój tego. Nie chciałbyś poprowadzić tu jakiejś sesji w tym świecie?

Awatar użytkownika
Denadareth
Tak!
Me want!
Veni, rescripsi, discessi

Awatar użytkownika
Bubeusz
Powiem Ci tak. Widziałem już wiele generatorów grafiki, ale to, co tu zapodałeś, to jest top number one. Moje próby z narzędziem dały taki oto rezultat:

Mix maga i wojownika o zachodzie słońca:

Jako, że gusta Borysa i Alex są hmm.. dość odmienne, jeśli chodzi o wybór obrazu do sypialni, postanowiłem im pomóc i zmiksować obie propozycje xD Oto co wyszło:

Natomiast co się stało z Bubem, to nie wiem xD Najbardziej creepy Bub ever. Chyba jakaś potężna magia go chroni przed sprofanowaniem go jakąś tam AI.

Koniec free trialu. Trochę drogie, tyle hajsu na głupią zabaweczkę. Ale kurde chyba warto. Tu można naprawdę cuda stworzyć. Jestem w szoku, jak dobrze oddaje twarze. Znaczy, nie idealnie (patrząc po Bubie to nawet bardzo daleko od ideału xD) ale patrząc na Twoje Avatary - rewelacja. Nie wstyd na Avka wrzucić.

Awatar użytkownika
Big Paws
Jeśli byliby chętni na taką sesję to w sumie nie widzę problemu (poza tym, że grafik mi się zwalnia w okolicach października dopiero).
Planowałem też napisać opowiadanie wprowadzające do świata więc może i to by było dodatkową motywacją do zrobienia tego. Mam wrażenie wtedy łatwiej byłoby wprowadzić graczy do świata niż przez skróty które średnio mi wychodzą.
Mam też jeszcze sporo wątków u Was do przeczytania, żeby wejść w odpowiedni flow i poznać zasady, ale myślę to tylko kwestia czasu.

Może zrobić tak, że jak opowiadanie się napisze to wstawię i zobaczymy jak z chętnymi :)

Jestem w szoku, jak dobrze oddaje twarze.
Poprawiło się ale nie jest idealnie. Czasami na miniaturce widzisz twarz z potencjałem, klikasz opcję podbicia jakości i okazuje się, że oczy przestały być symetryczne. Tutaj trzeba więcej cierpliwości. Problem ten rozwiązała beta, która była bardzo dobra jeśli chodzi o twarze ale straciła moc tworzenia bardziej abstrakcyjnych grafik. Obecnie ją wyłączyli ale pewnie wróci i dla miłośników realizmu wtedy też będzie jak znalazł. Twoje wyniki jak na free trial są bardzo dobre.

No a czy drogie? Podliczyłem ile wyniósłby mnie concept artist to te 30 dolarów okazało się dobrą ceną za wiele grafik w kilku wariantach. Zwłaszcza, że mamy potem prawo do korzystania z nich komercyjnie, co jest dla mnie szokiem.

Awatar użytkownika
Bubeusz
A jeszcze słowo odnośnie Twojego uniwersum - czy wszyscy ludzie zakwitli, a normalnych zniknęło? Czy są też jacyś normalni, którzy próbują w tym przetrwać, to zbadać i odwrócić? (gracze? Main hero? Obama w bunkrze na Antarktydzie?)

W ogóle to się tyczy całego świata, czy tylko tej części Europy?

Awatar użytkownika
Big Paws
W jakich okolicznościach zniknęli "normalni" nie do końca wiadomo. Ma to zapewne związek z tym, że pył ma wpływ na układ nerwowy więc może blokować tę informację. Tak samo jak blokuje możliwość popełnienia samobójstwa na późniejszym etapie.
Teoretycznie zakwitł każdy, ale jak będziesz regularnie z siebie zrywał to co wyrasta to będziesz wyglądał względnie normalnie, wtedy w najgorszym stanie jesteś tylko zaraz po przebudzeniu (gdzie sen jest jak zimowy, może trwać kilka dni, może trwać kilka miesięcy, masz wtedy do ścierania oprócz kurzu tony pomarańczowego pyłu który rozrzuciłeś wokół siebie nieświadomie).
Czy są też jacyś normalni, którzy próbują w tym przetrwać, to zbadać i odwrócić? (gracze? Main hero? Obama w bunkrze na Antarktydzie?)
Gracz w grze komputerowej prowadziłby postać zwykłego chłopka, który po prostu chce przeżyć a po drodze dowiedzieć się czemu został. Może mieć to związek z tym, że z obrączki wynika, że miał żonę a nie jest w stanie przypomnieć sobie nawet jej twarzy (poczucie winy z jakiegoś powodu?). Gracz odwiedzałby więc miejsca z przeszłości postaci jak i nawiązywał kontakty z nowymi ludźmi z okolic.

Poza grą jest podobnie jednak, głównie na tym etapie każdy skupia się na sobie. Nie można wykluczyć, że są jakieś grupy próbujące coś zrobić, jednak problemem jest środowisko / otoczenie w jakim się ludzie znajdują. Na wsi i na przedmieściach żyje się prościej i jest mniej zagrożeń jednak ciężko o dostęp do jakiegoś miejsca w którym można prowadzić badania. Z drugiej strony w mieście populacja jest większa, przez co jednocześnie populacja tych gorszych osobników również jest większa i to na dużo mniejszym terenie. Mieszczuchy mają swoje własne problemy.
W ogóle to się tyczy całego świata, czy tylko tej części Europy?
Może Pan Amerykanin już dawno jednak przeprowadził u siebie badania i poradził sobie z problemem. Tutaj jednak nikt nie wie, "Polska", wczesne lata 90-te, z internetem słabo a i wiadomości i gazety od dawna nie funkcjonują. Jak to wszystko zachowuje się w skrajnych klimatach jak Afryka czy Antarktyda - nie zastanawiałem się jeszcze nad tym ;)

Innymi słowy potencjalna sesja toczyłaby się raczej w klimacie "kończy nam się jedzenie, trzeba się w końcu włamać do tego supermarketu (i zobaczyć ile osób wyjdzie z tego żywych" a nie "musimy uratować świat".

Awatar użytkownika
Yarin
A jak z licencją na takie obrazki? W sensie, tylko do własnego użytku?

Awatar użytkownika
Bubeusz
Wydaje mi się, że full commercial, a na pewno jak zasubskrybujesz.
Co niniejszym czynię.

Edit:
Subject to the above license, you own all Assets you create with the Services.

but
If you are not a Paid Member, Midjourney grants you a license to the Assets under the Creative Commons Noncommercial 4.0 Attribution International License (the “Asset License”).

and
By using the Services, you grant to Midjourney, its successors, and assigns a perpetual, worldwide, non-exclusive, sublicensable no-charge, royalty-free, irrevocable copyright license to reproduce, prepare Derivative Works of, publicly display, publicly perform, sublicense, and distribute text, and image prompts you input into the Services, or Assets produced by the service at your direction. This license survives termination of this Agreement by any party, for any reason.

Awatar użytkownika
Gruby
Jak mamy generowanie obrazów to brakuje jeszcze tylko generowania tekstów - ale tutaj też AI działa. Ja ze swojej strony podrzucam jako ciekawostkę taką usługę jak writesonic.com - cholerstwo potrafi pisać samodzielnie teksty na nawet mega niszowe tematy, idealne dla SEOwców (bo oczywiście w nim się robi artykuły, a nie odpisy na sesje xD). Poniżej tekst wygenerowany paroma kliknięciami o mega niszowej tematyce jaką są tekstowe gry fabularne. Testowałem też wcześniej z tekstem o rehabilitacyjnych fotelach masujących, dałem copywriterce i nie potrafiła rozpoznać, że to napisany przez automat. A poniżej przykład tekstu o tekstowych grach fabularnych:

Wielu graczy po raz pierwszy odkryło zainteresowanie grami fabularnymi (RPG) poprzez tekstowe gry fabularne (TBRPG). Te gry odbywają się w całości za pośrednictwem tekstu, głównie lub wyłącznie. To przystępny i mniej zniechęcający sposób na wejście w świat RPG niż bardziej intensywne graficznie wersje gier wideo. Stworzyliśmy ten przewodnik po TBRPG, zarówno dla nowych graczy, którzy chcą poznać ten gatunek, jak i dla weteranów szukających nowych doświadczeń. Istnieje wiele różnych typów TBRPG, każdy z nich ma swój własny zestaw zasad i smaczków. Przyjrzyjmy się kilku najpopularniejszym przykładom, a także kilku mniej znanym grom, które warto sprawdzić.

Co to jest tekstowa gra fabularna?
Gra fabularna (RPG) to gatunek gry wideo, w której gracz wciela się w rolę postaci. Niektóre gry RPG mają bardzo konkretne zasady i ustawienia, podczas gdy inne pozwalają na dużą swobodę i kreatywność w budowaniu postaci. Tekstowe RPG to gra, która odbywa się całkowicie za pośrednictwem tekstu; nie ma w niej grafiki. Zamiast tego wpisujesz komendy i działania do okna czatu na komputerze lub aplikacji mobilnej. Wiele różnych typów gier można sklasyfikować jako TBRPG, ale większość ma kilka wspólnych cech. Zazwyczaj mają dużą obsadę grywalnych postaci i duży nacisk na odgrywanie ról. Wiele gier ma również aspekt czasu rzeczywistego, wymagający od graczy podejmowania zwrotów i odpowiedzi w określonym czasie.

# MUDy
MUD (skrót od Multi-User Dungeon) to specyficzny podgatunek TBRPG. Jest to jeden z najbardziej znanych typów TBRPG i był jednym z pierwszych typów gier komputerowych, które zostały sklasyfikowane jako RPG. MUD-y są wciąż aktywnie rozwijane i mają ogromne możliwości dostosowywania. MUDy są przede wszystkim oparte na tekście, ale środowisko jest bardzo wizualne. Zazwyczaj istnieją specjalne komendy do tworzenia i manipulowania obiektami, a gra często zawiera złożone animacje.

# Bretty i dyskowe gry RPG
B-RPG to rodzaj TBRPG, który jest oparty na tekście i rozgrywany na komputerze lub aplikacji mobilnej. Ma on charakter gry planszowej, z ustaloną siatką i kawałkami. Większość b-RPG, które wciąż są w fazie rozwoju, opiera się na grze stołowej i gra podobnie. Dyskowe RPG to rodzaj TBRPG, który jest oparty na tekście i rozgrywany na komputerze lub aplikacji mobilnej. Jest to trochę przestarzały termin, a większość współczesnych dyskowych RPG nie jest w rzeczywistości oparta na dyskach; są one po prostu nazwane po oryginalnych grach dyskowych. RPG dyskowe to dość szerokie i nieco niejasne pojęcie, ponieważ pod parasolem RPG dyskowych kryje się wiele różnych typów gier. Gry te często nie mają ze sobą wiele wspólnego poza tym, że są oparte na tekście i rozgrywane na komputerze.

Tekstowe RPG
Tekstowe RPG to specyficzny rodzaj TBRPG, który jest całkowicie oparty na tekście. Nie ma w nich grafiki, a gra się w nie wyłącznie za pomocą komend tekstowych. Najstarsze TBRPG, takie jak Adventure, były tekstowe. Większość współczesnych tekstowych gier RPG jest nieco bardziej złożona, ale nadal zachowuje wiele cech tych pierwszych gier. Często pozwalają graczowi wybrać własną postać i określić przebieg fabuły, a także kładą nacisk na interakcje społeczne.

Zakończenie
Mamy nadzieję, że ten artykuł okazał się interesującym i pouczającym spojrzeniem na świat tekstowych gier fabularnych. Istnieje bardzo wiele różnych gier tam, i każdy zasługuje na szansę być zbadane i cieszyć. Teraz, gdy przeczytałeś nasz przewodnik, nadszedł czas, aby odważyć się na te gry i zobaczyć, co mają do zaoferowania. Niezależnie od tego, czy jesteś weteranem szukającym nowych doświadczeń, czy nowym graczem zainteresowanym poznaniem tego gatunku, w świecie TBRPG każdy znajdzie coś dla siebie.
Gruby - ork; pięściarz, pracownik fizyczny. Tłusty i obelżywy o abominalnej aparycji.
Ekwipunek: ubrany tylko w pas, portki w biało-czerwone pasy, skórzane buty i z tkaninąna nadgarstkach. Za pasem sakwa i krótki nożyk. Pierś naga z obłym cycem.

Awatar użytkownika
Bubeusz
Noo, słyszałem o tym pisadle. Wreszcie ci biedni copywriterzy nie będą musieli zaśmiecać świata swoimi syfiastymi tekstami o niczym :) Zrobi to za nich Ai jeszcze gorzej i jeszcze bardziej brutalnie.

Tymczasem chciałem się pochwalić Bubem. Poza tym, że ma jakieś bliżej niezidentyfikowane kawałki mięsa w kapeluszu, to wygląda nawet spoko!

Obrazek
Obrazek

Który lepszy?

Awatar użytkownika
Big Paws
Drugi chyba lepszy. Pierwszy przedawkował fajkowe ziele.

A co do tekstu z AI - dużo się nie różni od bzdur które piszą współcześni pismacy. Jestem ciekawy jakby wyglądał artykuł "czy dziś niedziela handlowa"

Awatar użytkownika
Bubeusz
True xD Albo czytanie czatu. Aż mu kapelusz paruje :P

Ale ogółem to jestem zachwycony tym narzędziem. Można naprawdę fajne rzeczy stworzyć, choć twarze faktycznie wciąż są problemem, jeśli nie robisz portretu.

Awatar użytkownika
Big Paws
Bardzo fajny potworek Ci wyszedł!

A ja aż spróbowałem nowej wersji bota żeby sprawdzić twarze, kilka efektów na szybko:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chciałem też sprawdzić realistyczne anime ale więcej tego nie zrobię, przysięgam

Obrazek

Awatar użytkownika
Bubeusz
No way. To totalnie nie wygląda na wygenerowane przez AI xD

Co wpisałeś, żeby dostać tę drugą i trzecią?

PS. Wypstrykałem prawie całe 10 dolców na generowanie dwóch obrazków. To chyba jednak nie jest aż tak tanie jak się człowiek by spodziewał :P

Awatar użytkownika
Big Paws
Ja również popełniłem ten błąd biorąc pakiet za 10 dolków. Teraz siedze na tym za 30 dolków i mam nieograniczoną ilość godzin bo mam dostep to komendy /relax która jest trochę wolniejsza ale nie zabiera płatnych godzin procesora. Jak hajp mi opadnie może wrócę na mniejszy pakiet.

Wpisałem "a cute asian maid by krenz cushart, artgerm, akihiko yoshida --ar 2:3 --test --upbeta", wpisywanie nazwisk artystów bądź strony też czasami pomaga

Awatar użytkownika
Karv
Bub, przecież ten Twój pan z mackami to nikt inny jak kapitan Roland Wywijas!

Awatar użytkownika
Yarin
Big Paws pisze:
31 sie 2022, 0:05
mam nieograniczoną ilość godzin
Hej. Z ciekawości, jeśli nie będzie to stanowić problemu, dałbyś coś takiego i pokazał, co wypluło?
Conan, pain, dungeon underground prison, mercenary prisoner barbarian with course tattoos and wounds, Sword & Sorcery

Awatar użytkownika
Big Paws
Musiałem zamienić "wounds" na "cuts" bo niestety dużo słów związanych z tego typu rzeczami jest zbanowana.

Wersja klasyczna:
Obrazek

(musialbys znalezc odpowiednie do powiekszenia)

Beta:
Obrazek

Awatar użytkownika
Bubeusz
Trochę się gościu rozjeżdża, niestety... Anatomia jest wciąż problematyczna, a zwłaszcza ręce i twarz, chociaż tutaj ręce zaskakująco dobre.

Najlepiej to mu chyba wychodzą krajobrazy. Praktycznie od pierwszej próby jest genialnie: